Team ‘Verkeersschool Striekwold’ winnaar achtste editie

LICHTENVOORDE- Team 2405 Verkeersschool Striekwold is met 4607 punten de winnaar geworden van Expeditie Noordkaap 2024. Expeditie Noordkaap is een 8-daagse toertocht met als doel te komen op het noordelijkste puntje van het Europese continent en brengt de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië. Dit jaar zijn er op zondag 28 januari 2024 zeventien teams gestart vanaf de startlocatie in Denemarken.

Het was de eerste keer dat team Verkeersschool Striekwold, bestaande uit de Doetinchemmers Edwin Striekwold en Paul Haen, in deze formatie mee heeft gereden. Edwin heeft de tour al 2 keer eerder met een andere partner gereden, maar deze nog nooit als winnaar afgesloten.

Ondanks dat de temperaturen dit jaar niet extreem koud waren, was het toch een grote uitdaging om de tour te rijden. Met grotendeels temperaturen van rond het vriespunt bevroren en dooiden de wegen op en af, zodat het overal spekglad was. De tocht ging via Zweden en Finland naar een plek tot 15 kilometer voor de Noordkaap in Noorwegen. De weg naar de Noordkaap was afgesloten in verband met een sneeuwstorm dus de teams hebben de Noordkaap niet bereikt. De tour duurt maximaal een week dus het was ook geen optie om enkele dagen te wachten tot de weg weer open zou gaan. De terugweg reden de teams via de prachtige fjorden in Noorwegen weer terug naar Nederland. Onderweg hebben ze verschillende activiteiten gedaan waaronder sneeuwscooteren en het zwemmen in de Botnische Golf in een wak gemaakt door een speciaal gehuurde ijsbreker.

Deze editie kenmerkt zich door het grote aantal defecte auto’s. Tijdens de tour vielen er 4 auto’s uit, waarvan er 3 ook echt niet meer hun reis konden vervolgen. Ondanks het niet bereiken van de Noordkaap en de technische problemen, kunnen de deelnemers terugkijken op een spannende maar geweldige ervaring.

De teams finishten afgelopen zondag rond 17:00 uur bij Hotel/Restaurant De Koppelpaarden in Lichtenvoorde. In 2025 start Expeditie Noordkaap op zondag 26 januari. Er zijn nog plaatsen vrij.