Team Jantoo winnaar vierde editie Expeditie Noordkaap!

LICHTENVOORDE- Team 1905 Jantoo is met 4010 punten de winnaar geworden van Expeditie Noordkaap 2019. Expeditie Noordkaap is een 8-daagse toertocht naar het noordelijkste puntje van het Europese continent, die de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf. Dit jaar zijn er op zondag 27 januari 2019 vijftien teams gestart vanuit Lichtenvoorde.


Team Jantoo bestaande uit Toon Christiaens en Jan van Dam uit Bergen op Zoom hebben al aan verschillende rally’s meegedaan. Het meedoen aan Expeditie Noordkaap was een grote uitdaging die ze dus succesvol hebben volbracht. Op de tweede en derde plaats zijn respectievelijk Team Plaggie met Walter en Rick Plaggenburg uit Lichtenvoorde en Team Arctic Adventure met Lia Bulsink en Erni Wopereis uit Varsseveld geëindigd. Klik hier voor de volledige puntentelling.

De editie 2019 kenmerkte zich door de extreme weeromstandigheden waarbij er op dag 2 al 7 auto’s aan de zijkant van de weg belanden en uit de sneeuw getrokken moesten worden. De laatste kilometers naar de Noordkaap zijn de teams begeleid door twee sneeuwschuivers omdat deze door de stevige sneeuwval onbereikbaar was.

De teams finishten afgelopen zondag rond 17 uur bij ’t Zwaantje in Lichtenvoorde.

 

 

.