TeamTip: Handige app voor onze deelnemers!

Porokello, het rendier waarschuwingssysteem

Porokello waarschuwt gebruikers zodra er mogelijk rendieren op of in de buurt van de weg lopen met behulp van real time meldingen op basis van geografische gegevens.

[youtube id=”wwC5TLtoCkE” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Vanaf het moment dat deze app is gelanceerd worden er dagelijks tussen de 50 en 1000 meldingen verstuurd op basis van rendier waarnemingen. Volgens Porokello is het doel om het aantal rendier ongelukken in 2020 te halveren. Statistieken tonen aan dat er in 2016 3470 rendier ongevallen waren, dit zijn er 838 minder dan 4308 in 2015.

Voor de deelnemers van Expeditie Noordkaap kan deze app een toevoeging zijn om vooraf te weten waar mogelijk rendieren in de buurt of op de weg lopen. Naast het veilig voorbij de aanwezige rendieren te kunnen manoeuvreren biedt het natuurlijk ook de kans om op voorhand met je video of fotocamera klaar te zitten, voor net dat ene perfecte plaatje.

Een kleine maar aan de Porokello app is wel dat de app op dit moment alleen nog maar ondersteund wordt in Finland, laten we hopen dat dit snel uitbreid door heel Scandinavië. De app zelf kan op dit moment alleen nog door Finse app store gebruikers gedownload worden. maar dankzij het succes van de app heeft o.a. V-Traffic er voor gekozen om deze rendierwaarschuwingen te ondersteunen in haar eigen navigatiesystemen, apps en website, V-traffic is wel door Nederlandse app-store gebruikers te downloaden.

Meer informatie over de app lees je op www.porokello.fi. Bekijk hier de realtime Reindeer Alert Map |

App downloaden

V-Traffic App downloaden: AndroidApple