Expeditie Noordkaap krijgt vorm

Een enthousiaste groep van vrijwilligers is al enige tijd druk bezig om de Expeditie Noordkaap 2016 vorm te geven. De eerste teams hebben zich inmiddels aangemeld.
Daarnaast is het team druk bezig met het uitstippelen van de ultieme route naar de Noordkaap. Hierbij worden alle mogelijkheden zorgvuldig overwogen; welke route is het meest uitdagend? Bij welk hotel wordt er overnacht? Gaat het laatste stukje naar de Noordkaap per sneeuwscooter of met eigen auto?

Wat kun je allemaal verwachten?

8000 Kilometer avontuur
De expeditie Noordkaap is een 8-daagse toer die je naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt. Het hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan de Noordkaap zelf. De expeditie bestaat uit slim navigeren, om zo de kortste en slimste route te bepalen.
Tijdens de tocht naar het hoge noorden geniet je van de fantastiche uitzichten van Noorwegen, Zweden en/of Finland.

Team gevoel
Sportiviteit is de belangrijkste spelregel. Teambuilding staat hoog in het vaandel bij de expeditie! Samen met de andere teams trotseer je arctische temperaturen tot wel 40 graden onder nul. Maar samen wordt ieder probleem overwonnen, een onvergetelijke belevenis.

Noordkaap:
Nog voorbij de poolcirkel vind je de Noordkaap.
De Noordkaap wordt beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent en ligt ruim 300 meter boven de zeespiegel. Jaarlijks trekt de noordkaap meer dan 200.000 toeristen.
Ondanks dat de Noordkaap zover naar het noorden ligt, heeft het een betrekkelijk mild klimaat. Gemiddeld tussen de -3 en -11 graden Celsius. In februari echter worden er ook regelmatig temperaturen gemeten tot minus 40 graden Celcius.

De Noordkaap bevindt zich in een landschappelijk beschermd gebied. Via een onderzeese tunnel van 7km lang bereikt u de Noordkaap. In de
winterperiode kan men onder begeleiding van sneeuwruimers het laatste gedeelte naar de Noordkaap rijden.

En dit is nu net het hoofddoel van Expeditie Noordkaap!

Wil je dit mooie avontuur zelf meemaken? Schrijf je dan snel in.