Team ‘De Rebellen Club’ winnaar zesde editie Expeditie Noordkaap!

LICHTENVOORDE- Team 2213 De Rebellen Club is met 4960 punten de winnaar geworden van Expeditie Noordkaap 2022. Expeditie Noordkaap is een 8-daagse toertocht met als doel te komen op het noordelijkste puntje van het Europese continent en brengt de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië. Dit jaar zijn er op zondag 30 januari 2022 tweeëntwintig teams gestart vanaf de startlocatie in Denemarken. Normaal gesproken start Expeditie Noordkaap vanaf Lichtenvoorde, echter dit was door de Covid regels niet mogelijk.

Team De Rebellen Club, bestaande uit Marc den Boggende en Peter Van Schaik, zijn geen onbekenden voor Expeditie Noordkaap. Beiden hebben de tour ook al in 2017 verreden echter niet met dit mooie resultaat.

De editie 2022 gaat de boeken in als de meest spannende editie. Niet qua weeromstandigheden maar wel of het mogelijk was om met de Covid regels in de verschillende landen de Noordkaap te halen. Uiteindelijk is er met behulp van de lokale autoriteiten een plan gemaakt waardoor de trip toch door kon gaan. Het door de organisatie ingehuurde lokale konvooi in Noorwegen moest de teams de laatste 15 kilometer begeleiden omdat het anders onmogelijk was om de Noordkaap te bereiken. Los van een aantal kleine ongelukjes en auto’s die van de weg zijn geraakt kunnen de deelnemers terugkijken op een spannende maar geweldige ervaring.

De teams finishten afgelopen zondag rond 17 uur bij ’t Zwaantje in Lichtenvoorde. In 2023 start Expeditie Noordkaap op zondag 29 januari. Er zijn nog plaatsen vrij. Inschrijven kan via www.expeditie-noordkaap.nl